Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

"Θα σε τσακίσω": Οταν ο Πούτιν απείλησε ευθέως τον Νικολά Σαρκοζί



Στο φως έρχεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης η άγνωστη ιστορία της πρώτης συνάντησης του νεοκλεγέντα τότε προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος έβαλε στην θέση του τον «πολύ» Γάλλο ηγέτη.

Ο διάλογος που περιλαμβάνεται στο ντοκιμαντέρ, το οποίο «κατέβηκε» από το YouTube, θέλει τον Νικολά Σαρκοζί να προσπαθεί να μειώσει τον Ρώσο ομόλογό του στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, κατά το πρώτο ταξίδι του στη Ρωσία.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Σαρκοζί έκανε το σφάλμα να μιλήσει με απαξιωτικό ύφος στον Πούτιν, πράγμα που εξόργισε τον Ρώσο Πρόεδρο. 

«Αν ξαναμιλήσεις έτσι θα τσακίσω εσένα και την χώρα σου!», φέρεται να ήταν η απάντηση του Πούτιν.

«Οι φραστικές προσβολές προς τον Νικολά Σαρκοζί από τον Πούτιν είναι άκρως ταπεινωτικές», δήλωσε ο δημοσιογράφος που συνόδευε τον Γάλλο πρόεδρο σε αυτό το ταξίδι. 

Κάτι που δείχνει ότι δεν μπορείς να είσαι αγενής και μετά να περιμένεις να σου πει και ευχαριστώ ένας από τους πιο δυνατούς παγκόσμιους ηγέτες.

Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την συνάντηση, ο Σαρκοζί ήταν εμφανώς σοκαρισμένος, έκανε λόγο για συνάντηση σε καλό κλίμα και οι δημοσιογράφοι τότε ερμήνευσαν την … ασυνήθιστη συμπεριφορά του Σαρκοζί ως «μέθη», παρά το γεγονός πως ο Σαρκοζί αλλά ούτε και Πούτιν δεν πίνουν ποτέ.

Δείτε στο βίντεο: