Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Πούτιν



Ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας εκδόθηκε στη Ρωσία από την Τουρκία

Ένας Ρώσος, για τον οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι ο δράστης απόπειρας δολοφονίας που έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο την Τετάρτη στη Μόσχα, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, εκδόθηκε από την Τουρκία και παραδόθηκε στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αστυνομία, η οποία τον κατηγορεί ότι ενήργησε για λογαριασμό της Ουκρανίας.



Συνάντηση Πούτιν με Άσαντ στο Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ στο Κρεμλίνο, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο Τύπου.

Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Δυστυχώς, υπάρχει μια τάση προς κλιμάκωση, αυτό το βλέπουμε και αυτό αφορά άμεσα και τη Συρία, είπε ο Πούτιν στον Άσαντ.



Ο Τράμπ θα αποσύρει άμεσα τις ΗΠΑ από το ουκρανικό ζήτημα

Αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές ο Ντ. Τράμπ, το πρώτιστο μέλημα του είναι να απομακρύνει τις ΗΠΑ από το ουκρανικό ζήτημα και να ρίξει το βάρος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στο να εμποδίσει την γεωπολιτική εξάπλωση της Κίνας.



Κρεμλίνο: «Ο Πούτιν δεν σχεδιάζει να επικοινωνήσει με τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ και δεν έχει σχέδια να το κάνει δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.



Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε Πούτιν τον Ζελένσκι

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε τις γκάφες. Αυτή την φορά  ανήγγειλε τον «πρόεδρο Πούτιν», υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον.



Μπορέλ: O Ορμπάν δεν έχει λάβει καμία εντολή από το Συμβούλιο της ΕΕ να επισκεφτεί στη Μόσχα

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δεν έχει λάβει καμία εντολή από το Συμβούλιο της ΕΕ να επισκεφτεί τη Μόσχα, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσθέτοντας ότι το εν λόγω ταξίδι πραγματοποιείται αποκλειστικά στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσίας.