Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

γαλλία



Εικόνες διάλυσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού

Πανικός και εικόνες διάλυσης κυριαρχούν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, με χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν εγκλωβιστεί, μετά τη «μαζική επίθεση από κακόβουλες ενέργειες» του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας, μερικές μόλις ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλο το πρόγραμμα της Ελλάδα;. Στο Παρίσι για τελετή έναρξης και ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι προκειμένου να παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ 1 στις 20:30 και θα τελειώσει στις 00:15 τα ξημερώματα.

 



Γαλλία: Σχηματισμός νέας κυβέρνησης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Αποφεύγει τις εντάσεις ο Εμανουέλ Μακρόν

Μπήκε στον «πάγο» ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης από τον Εμανουέλ Μακρόν, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Η σημερινή κυβέρνηση θα «χειριστεί» τις τρέχουσες υποθέσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι τελειώνουν στις 11 Αυγούστου», δήλωσε.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κρεβάτια από χαρτόνι για τους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό

Χιλιάδες κρεβάτια από χαρτόνι και ανακυκλώσιμα υλικά έχουν δημιουργήσει σάλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καθώς είχαν γίνει θέμα συζήτησης και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων αγώνων στο Τόκιο. Τα κρεβάτια αυτά έχουν γαλλοϊαπωνικό σχεδιασμό.



Μακρόν: «Είμαστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι όλα είναι «έτοιμα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή στο Παρίσι, κατά την διάρκεια επίσκεψης στο Ολυμπιακό Χωριό των αθλητών, που βρίσκεται στο Σεν Ντενί, στην βόρεια πλευρά της γαλλικής πρωτεύουσας.



Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Η ολυμπιακή ομάδα προσφύγων έφτασε στο Παρίσι

Η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και επιχειρησιακού προσωπικού, έφτασε στη Γαλλία και συγκεντρώθηκε στην ιστορική πόλη Bayeux της Νορμανδίας, για μια εκδήλωση καλωσορίσματος πριν από τους Αγώνες.

Η ομάδα φιλοξενήθηκε από κοινού από τις πόλεις Bayeux και Caen.