Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

γαλλία



Le Belem: Το εντυπωσιακό γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Φέτος για πρώτη φορά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει δια θαλάσσης για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024.

Το ιστορικό, τρικάρτο ιστιοφόρο Le Belem έχει καταπλεύσει με μέλη της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής στο Κατάκολο για την Τελετή Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.



Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μακρόν μιλά για το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η τελετή έναρξης

Εκατό ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε σήμερα να καθησυχάσει σε ό,τι αφορά την τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη στις όχθες του Σηκουάνα, αν και παρουσίασε για πρώτη φορά «σχέδια Β και Γ» σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής.



Γαλλία: Σκάνδαλο σεξουαλικών επιθέσεων στις ένοπλες δυνάμεις

Ξεκίνησαν έρευνες για τις σεξουαλικές βιαιότητες στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, ύστερα από σειρά μαρτυριών στρατιωτικών που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από τα μέσα ενημέρωσης.



Να αποφύγουν τα ταξίδια προς Ιράν, Λίβανο, Ισραήλ και κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνιστά στους Γάλλους πολίτες ο ΥΠΕΞ

«Να αποφύγουν τελείως να ταξιδέψουν τις προσεχείς ημέρες στο Ιράν, τον Λίβανο, το Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» συνιστά στους Γάλλους πολίτες ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας,  δήλωσαν πηγές του περιβάλλοντός του στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).



Παρίσι: Συνδικάτο απειλεί με απεργία στο δημόσιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Το γαλλικό συνδικάτο CGT ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προειδοποίηση για απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στο διάστημα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, η οποία καλύπτει συνεπώς την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) και των Παραολυμπιακών Αγώνων (28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), θέτοντας εν αμφιβόλω τη διοργάνωση του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στις 16 Απριλίου θα «γεννηθεί» και πάλι στην Αρχαία Ολυμπία, η Ολυμπιακή Φλόγα προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11.30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.