Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τερέζα Μέι σε Τουσκ: Είμαστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση



Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σήμερα, απαντώντας στα σχόλια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος χθες είπε ότι το Λονδίνο μπορεί τελικά να αλλάξει γνώμη.

«Η πρωθυπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρη (...) ότι ο βρετανικός λαός έχει λάβει την απόφασή του και τώρα θα προχωρήσουμε με αυτό, με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και με το να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας», τόνισε η εκπρόσωπος της Μέι.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός σκοπεύει να πραγματοποιήσει ουσιώδεις διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των άλλων 27 χωρών μελών της ΕΕ μέχρι τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, στην οποία θα παραστεί.

Χθες ο Τουσκ εκτίμησε ότι η Βρετανία θα μπορούσε σε τελευταία ανάλυση να αποφασίσει να μην εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι θα ανακαλύψει ότι οποιαδήποτε μορφή διαζυγίου θα σημάνει ένα επιζήμιο «σκληρό Brexit».