Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τερέζα Μέι: Δεν σκοπεύει να ξεκινήσει το Brexit πριν το τέλος του 2016



Η διαδικασία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2016, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Τζέισον Κόπελ, συνήγορος της βρετανικής κυβέρνησης, το άρθρο 50 δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί πριν το τέλος του 2016.

Εντούτοις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή της απόφασης, προσθέτοντας πως αν υπάρξει κάποια τροποποίηση θα ενημερωθεί το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός της Βρετανίας για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε πως το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί «πριν ή στις αρχές του νέου έτους».

Υπενθυμίζεται πως η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, είχε δηλώσει πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία «διαζυγίου» της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μάλιστα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είπε πως ελπίζει σε θετικές συνομιλίες, εξηγώντας ότι «θα χρειαστεί λίγο χρόνο να προετοιμαστεί για τις διαπραγματεύσεις».