Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Τα Σκόπια διαψεύδουν τη συνάντηση Ζάεφ- Σπυράκη



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνγιακόφσκι, αναφέρθηκε στο σάλο που έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα της "Εφημερίδας των Συντακτών" που έκανε λόγο για συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τη Μαρία Σπυράκη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΙΒΝΑ, τόνισε πως δεν υπήρξε καμιά επίσημη συνάντηση μεταξύ του Zoran Zaev και της Μαρίας Σπυράκη, διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου και στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα είπε «Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση του Πρωθυπουργού Zoran Zaev με την κ. Μαρία Σπυράκη ή άλλο μέλος της αντιπολίτευσης της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το περασμένο έτος, ό Πρωθυπουργός και η κ. Μαρία Σπυράκη είχαν μια σύντομη συνάντηση σε καφέ, όπως είχε (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) και με αρκετούς Ευρωβουλευτές και πολιτικούς από διάφορες χώρες».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη η οποία από την πρώτη στιγμή σχολιάζοντας το δημοσίευμα της FAZ είχε τονίσει στον ΣΚΑΪ: «Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη, όπως υποστηρίζει η FAZ.

«Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη. Είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς. Με τον Ντιμιτρόφ έχω συναντηθεί πολλές φορές. Με ρώτησε ‘τι θα κάνετε;’ και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κα Σπυράκη είχε απαντήσει: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες. «Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς».