Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Σκόπια



Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας – Χρησιμοποίησε ξανά σε δηλώσεις του την ονομασία «Μακεδονία»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι βρίσκεται από χθες, Κυριακή, στην Ουάσιγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τους υπουργούς Εξωτερικών, ‘Αμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.



Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε τους κατοίκους των Σκοπίων ως «Μακεδόνες ορίτζιναλ»

Με την ηγεσία των Σκοπίων να επιδιώκει να υπονομεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, αποκάλεσε «Μακεδόνες ορίτζιναλ» τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας.



Ισχυρό μήνυμα του Βέμπερ προς την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας: Σεβαστείτε τις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία του VMRO έστειλε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μάνφρεντ Βέμπερ.



Βορίδης: Διπλωματικό πλεονέκτημα η μη κύρωση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε την μη κύρωση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών ως διπλωματικό πλεονέκτημα, επικρίνοντας παράλληλα την αντιπολίτευση για τη στάση της και το αίτημά της να προχωρήσει τώρα η σχετική διαδικασία.

Αρχικώς, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, γύρισε πέντε χρόνια πριν, τότε που «εμείς καταψηφίσαμε τη Συμφωνία».



Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται παράγοντας αποσταθεροποίησης των σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και της περιοχής των Βαλκανίων, σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή», υποστηρίζει η Νέα Αριστερά.



Χατζηδάκης: Στη Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη απαιτεί και ευρωπαϊκή λογική

«Η αισιοδοξία της γειτονικής χώρας είναι να ενταχθεί στην ΕΕ. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη απαιτεί και ευρωπαϊκή λογική. Και είμαι βέβαιος ότι τόσο η πρόεδρος, όσο και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα καταλάβουν αυτό το μήνυμα».