Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

ζαεφ



Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε από πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε στη Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησής του, ενόψει του σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να αναδειχθεί αργότερα σήμερα.



Μητσοτάκης – Ζάεφ: Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.



Γιατί ενδέχεται να αναβληθούν οι πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Ζόραν Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, που έχει αποφασιστεί να γίνουν στις 12 Απριλίου.



Zαεφ: Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά την προειδοποίηση την Τρίτη ότι θα είναι αδύνατο να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών εάν δεν ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες μεταξύ της Ε.Ε. και της Βόρειας Μακεδονίας ο Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σήμερα σε στροφή 180 μοιρών. 



Κόντε – Ζάεφ: Ιστορικό λάθος το “όχι” στην ένταξη στην ΕΕ για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Ο κ. Ζάεφ επισκέφθηκε σήμερα την Ρώμη μετά από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ιταλίας για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας με την ΕΕ.



Η απάντηση της Κομισιόν στο Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την άποψη ότι οι αρχές «παραμένουν δεσμευμένες» ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα διεθνή θέματα, Μάγια Κοτσίγιανσιτς.