Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συνεχίζει ο Ζάεφ: «Στόχος της «Μακεδονίας» η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»



Ο Ζόραν Ζάεφ, επανέλαβε ότι στρατηγικός στόχος των Σκοπιών ή της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» όπως συνεχίζει να την αποκαλεί είναι η ένταξη στην ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μικόσκι, λέγοντας πως «συζητήσαμε ορισμένα ουσιαστικά ζητήματα, όλα σχετικά με τη διαδικασία για το προσεχές δημοψήφισμα». Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε πως οι στραηγικοί στόχοι της χώρας δεν επιδέχονται συμβιβασμούς, ωστόσο θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους για διάλογο και συνομιλίες.

Στο διάγγελμά του μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επαφών υποστήριξε: 

«Σεβαστοί πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, διακεκριμένοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης,

Οι συνομιλίες κράτησαν επί μακρόν. Συζητήσαμε πιο ουσιαστικά θέματα, που σχετίζονται με τη διαδικασία όσων θα αντιμετωπίσει η χώρα μας, ενόψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος και κατά συνέπεια τις επικείμενες εκλογές για την Κρατική Επιτροπή Εκλογών (SEC).

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ:

Όπως έχετε μάθει από τους προηγούμενους συμμετέχοντες στις συνομιλίες, οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση θα συνεχιστούν την Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί. Μόλις καταλήξουμε σε συμφωνία, θα ενημερώσουμε τους πολίτες μέσω ΜΜΕ.

Αυτό που θέλω να πω, είναι να υπενθυμίσω ότι οι στρατηγικοί μας στόχοι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Κοινοβούλιο, είναι η πλήρης ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Οι συμβιβασμοί δεν αφορούν τους στρατηγικούς στόχους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Θα δώσουμε την ευκαιρία για διάλογο και συνομιλίες.

Παράλληλα, το Κοινοβούλιο συνεχίζει να εργάζεται, και η εξέταση των τροποποιήσεων του εκλογικού κώδικα συνεχίζεται στις επιτροπές του Κοινοβουλίου. Θα ήθελα να αναφέρω, ότι περιμένω από την SEC να συμφωνήσει για την εφαρμογή της SEC όπως θα διαμορφωθεί. Αυτή είναι η προσδοκία μου. Αυτή είναι η προσδοκία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».