Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

9 °C

Σήμερα, 20. Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση Ζάεφ-Σόρος στο ΝταβόςΣύντομες συναντήσεις με αξιωματούχους και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός είχε σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μία από αυτές ήταν με τον Τζορτζ Σόρος, με τον οποίο όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter αντάλλαξε ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας σε διάφορους κοινωνικούς τομείς ανάμεσα στα Σκόπια και το Open Society του μεγαλοεπενδυτή, όπως την παροχή καλύτερων εγκαταστάσεων για τη φροντίδα και την προσχολική εκπαίδευση για τα παιδιά και την ένταξη των Ρομά σε διαφορετικούς τομείς των κοινωνικών τάσεων..

Μάλιστα, ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε και για τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Αλέξη Τσίπρα πέρυσι τον Ιανουάριο. «Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, εδώ στο Νταβός είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, και ανοίξαμε την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Πετύχαμε συμφωνία για το μέλλον της Μακεδονίας. Ανοίξαμε τις θύρες για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές, για ένα πολλά υποσχόμενο και ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες μας», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ συναντήθηκε με τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τον επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, καθώς και με εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ