Τρίτη 09 Αυγούστου 2022 -

Στο στόχαστρο του Τραμπ η Μισέλ ΟμπάμαΟ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε απόψε εναντίον της συζύγου του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ. Πρόκειται για μία από τις πλέον δημοφιλείς συμμάχους της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, στην οποία μέχρι σήμερα δεν είχε αναφερθεί.

Αφού εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο μεγιστάνας των ακινήτων επιτέθηκε φραστικά, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Φλέτσερ της Βόρειας Καρολίνας, στην «σύζυγό του» λέγοντας χαρακτηριστικά: «το μόνο που θέλει είναι να κάνει εκστρατείες».

«Βλέπω ότι εκείνη αγαπάει πολύ την Χίλαρι. Όμως η ίδια δεν ήταν που είπε ότι εάν δεν είστε ικανοί να φροντίζετε το νοικοκυριό σας… δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τον Λευκό Οίκο ή την χώρα;» διερωτήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στις «περιπέτειες» του Μπιλ Κλίντον πριν και κατά τη διάρκεια της θητείας του στον προεδρικό θώκο. «Κανείς δεν μιλάει για αυτό» πρόσθεσε.

Η Μισέλ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2008, είχε επισημάνει σε ομιλία της στο Σικάγο: «Μία από τις σημαντικές διαστάσεις αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι να βρούμε ένα παράδειγμα για την οικογένεια. Και εγώ πιστεύω ότι εάν κάποιος δεν είναι ικανός να διαχειρίζεται το δικό του σπίτι, μετά βεβαιότητας δεν μπορεί να διαχειριστεί τον Λευκό Οίκο».

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εκφώνησε μια ομιλία την 13η Οκτωβρίου, στην οποία στηλίτευε την προσωπικότητα και την συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά απέναντι στις γυναίκες.

«Θα είμαι ευχαριστημένος με την υποψηφιότητά του, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος»

Την ίδια ώρα ο δισεκατομμυριούχος από τη Νέα Υόρκη επισήμανε από τη Βόρεια Καρολίνα ότι «εάν νικήσει, χάσει ή έρθει σε ισοπαλία», θα είναι ευχαριστημένος διότι τα έδωσε όλα στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, μια δήλωση με την οποία δείχνει να απομακρύνεται από την άρνησή του να δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να νιώσει τύψεις για το αν θα μπορούσε ενδεχομένως να εργαστεί περισσότερο για να νικήσει τις εκλογές και προέτρεψε επιπλέον τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στις κάλπες μαζικά με στόχο να νικήσει την αντίπαλό του, την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.

«Κερδίσω, χάσω, έρθω σε ισοπαλία – και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εάν οι πολίτες πάνε να ψηφίσουν θα κερδίσουμε – εγώ θα είμαι ευτυχισμένος με τον εαυτό μου. Όπως πάντα λέω, δεν θέλω να σκέφτομαι ότι εάν έκανα άλλη μια συγκέντρωση, θα είχα κερδίσει τη Βόρεια Καρολίνα» τόνισε ο Τραμπ.

«Δεν θέλω να κοιτάζω πίσω, δεν θέλω ποτέ να το λέω αυτό για εμένα. Πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να τους βγάλουμε όλους εκεί έξω» δήλωσε στην προεκλογική συγκέντρωση στο Φλέτσερ.