Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

προεδρικές εκλογές



Τουρκία: Οπαδοί του Ερντογάν πανηγυρίζουν μέσα στην Αγία Σοφία..

Εκατοντάδες οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν μέσα στην Αγία Σοφία και πανηγύρισαν τη νίκη του στις εκλογές της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νίκησε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας και οι οπαδοί του βγήκαν στους δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.



Η Τουρκική αντιπολίτευση ζητά ακύρωση και των προεδρικών εκλογών

Τεταμένο είναι το κλίμα στην πολιτική σκηνή στην Τουρκία μετά την απόφαση για επανάληψη των δημαρχιακών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.



Προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο -Ο Τζουκάνοβιτς διεκδικεί την επάνοδό του

Ο ιστορικός ηγέτης του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς διεκδικεί σήμερα την προεδρία αυτής της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ μικρής χώρας των Βαλκανίων, λιγότερο από δύο χρόνια αφότου ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εξουσία.



Τρίτη ημέρα των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο

Οι Αιγύπτιοι ψηφίζουν σήμερα για τρίτη και τελευταία ημέρα στις προεδρικές εκλογές, το μόνο διακύβευμα των οποίων είναι το ποσοστό συμμετοχής καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά αντίπαλος στον απερχόμενο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου

Σήμερα Δευτέρα, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, καθότι είναι και Αιγύπτιος πολίτης, για την ανέδειξη νέου Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.



Κυπριακές εκλογές : Τα πρώτα αποτελέσματα

Στις 6 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στην Κύπρο για τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το exit poll του ΡΙΚ, ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 38%-42% των ψήφων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό από 27% έως 31%.