Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σουλτς: Η Ευρώπη «δεν έχει προετοιμαστεί» για προεδρία Τραμπ



Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση "δεν έχουν προετοιμαστεί" για μια άνοδο του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.  "Η Ευρώπη δεν έχει προετοιμαστεί, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες για έναν τέτοιο πρόεδρο ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία διεθνή εμπειρία," δήλωσε ο Σουλτς στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο I -Tele.

"Ο Τραμπ ανήκει στους ανθρώπους αυτούς που γνωρίζουμε εδώ επίσης στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν για κάθε πράγμα έναν αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά ποτέ μια συγκεκριμένη λύση", εκτίμησε κάνοντας έναν παραλληλισμό με την άνοδο του "άγριου λαϊκισμού" στην ΕΕ.

"Στα χέρια του," η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει "πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις", δήλωσε ο Σουλτς. "Εγώ, ειλικρινά, προτιμώ μια άλλη υποψήφια", κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός ηγέτης, εκφράζοντας χωρίς καμιά έκπληξη την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον, φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.