Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Σουλτς



Γερμανία: Σήμερα η Μέρκελ ανανεώνει την τέταρτη θητεία της στην Καγκελαρία

Σχεδόν έξι μήνες μετά τις γερμανικές εκλογές, η ατμομηχανή της Ευρωζώνης βάζει μπρoς τις μηχανές με την Άνγκελα Μέρκελ να ανανεώνει για τέταρτη-και τελευταία -φορά την θητεία της στην Καγκελαρία. 



Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Σουλτς από την ηγεσία του SPD. Διάδοχος η Αντρέα Νάλες

Την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) – με άμεση ισχύ – ανακοίνωσε απόψε ο Μάρτιν Σουλτς.



Γερμανία: Παραιτείται από την προεδρία του SPD ο Μάρτιν Σούλτς

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) μετά την εσωκομματική ψηφοφορία για την επικύρωση της συμμετοχής στον κυβερνητικό συνασπισμό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς στα μέλη του Προεδρείου του κόμματος.



Επιτέλους κυβέρνηση στην Γερμανία - Οι Βρυξέλλες καλωσόρισαν τον νέο συνασπισμό

Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι Βρυξέλλες τη συμφωνία στη Γερμανία για το σχηματισμό κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μάλιστα, εκτιμούν ότι η συμφωνία δίνει ώθηση στην Ε.Ε. Ως σύνολο. 



Σε τερματισμό της λιτότητας συμφώνησαν Σούλτς και Μέρκελ

Ολοκλήρωσαν σήμερα τις διαπραγματεύσεις τους για το θέμα της Ευρώπης τα κόμματα της Γερμανίας που συνομιλούν με στόχο την επίτευξη κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Οι Συντηρητικοί της Άγκελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς κατέληξαν σε συμφωνία για μεγαλύτερη επένδυση στην ευρωζώνη και τερματισμό της λιτότητας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σουλτς.



Η Άγγελα Μέρκελ χαιρετίζει την απόφαση του SPD για έναρξη διαπραγματεύσεων

Την απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) να εγκρίνει τη συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου» συνασπισμού χαιρέτισε πριν από λίγο η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ.