Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ραγίζει καρδιές: Μητέρα που πάσχει από άνοια δεν θυμάται το γιο της



Η μητέρα του Τζό Ντάλεϊ πάσχει από άνοια και ο γιος της αποφάσισε να καταγράψει σε μια σειρά ερασιτεχνικών ντοκιμαντέρ την πορεία της από μια ασθένεια που αλλάζει τη ζωή όσων πάσχουν από αυτή.

Το τελευταίο βίντεο ωστόσο ραγίζει καρδιές καθώς ο Τζο κάθεται σε ένα καφέ με τη μητέρα του, την 67χρονη Μόλι, και ξεκινούν μια συζήτηση για την οικογένειά τους.

Η Μόλι, η οποία διαγνώστηκε με άνοια στα 65 της, αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα να θυμηθεί λεπτομέρειες από τη ζωή της παρά τις ερωτήσεις του γιου της.

Η στιγμή που ραγίζει καρδιές, όμως, είναι όταν κατά τη διάρκεια του διαλόγου η Μόλι δεν μπορεί να θυμηθεί ότι ο άνδρας απέναντί της είναι ο γιος της.

Ο Τζο μετά δυσκολίας συγκρατεί τα δάκρυά του αλλά λίγο αργότερα, όταν πλέον έχει αφήσει τη μητέρα του στον οίκο ευγηρίας που ζει καθώς μόνη της δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, ξεσπά.

«Αυτή την ημέρα δεν θα την ξεχάσω. Όταν η μητέρα σου δεν θυμάται ποιος είσαι, γνωρίζει το όνομά μου αλλά δεν ξέρει ποιος είμαι. Προσπάθησα πάρα πολύ να την κάνω να πει ποιος είμαι αλλά δεν τα κατάφερα.

Δεν το περίεμενα αυτό. Ήθελα απλά να πάω πίσω και να τη ρωτήσω άλλη μια φορά "ποιος είμαι;" και εκείνη να μου απαντήσει "είσαι ο γιος μου"» κλείνει το βίντεο ο Τζο.