Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

άνοια



Επιστήμονες αποκαλύπτουν ποια επαγγέλματα προστατεύουν το μυαλό από την άνοια

Επιστήμονες από τη Νορβηγία αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα με υψηλές νοητικές απαιτήσεις μπορεί να προστατεύουν την υγεία του μυαλού τους και να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια καθώς μεγαλώνουν.



Άνοια: Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια

Η άνοια (πιο επίσημα γνωστή ως μείζων νευρογνωστική διαταραχή) είναι η απώλεια της σκέψης, της μνήμης και της λογικής σε σημείο που παρεμβαίνει στις καθημερινές δραστηριότητες και τη ζωή ενός ανθρώπου, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ.



Σάλο προκάλεσε η στάση του Μπάιντεν να μιλάει για τον πόλεμο στη Γάζα τρώγοντας παγωτό

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν με τον ανάρμοστο τρόπο που επέλεξε για να μιλήσει για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να τρώει παγωτό χωνάκι με γεύση μέντα την ώρα που μιλούσε για το ενδεχόμενο εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.



Παρουσιάστρια πάσχει από την ίδια ασθένεια με τον Μπρους Γουίλις

Από την ίδια ασθένεια που πάσχει ο Μπρους Γουίλις διαπιστώθηκε ότι νοσεί η πρώην αμερικανίδα παρουσιάστρια Γουέντι Γουίλιαμς.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη, η πρώην σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια και πρωτοπαθή προοδευτική αφασία. Η ομάδα φροντίδας της 59χρονης ανακοίνωσε τη διάγνωσή της με δελτίο Τύπου.



Οι επτά υγιεινές συνήθειες που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Neurology», κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν επτά υγιεινές συνήθειες οι οποίες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Οι επτά υγιεινές συνήθειες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την υγεία του καρδιαγγειακού και του εγκεφάλου είναι γνωστές, ως Life’s Simple 7:



Πώς συνδέεται με την άνοια το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού

Η άνοια πλήττει περίπου 55 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, εκ των οποίων το 70% πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα ποσοστά της αναμένεται να εκτοξευθούν ακόμη περισσότερο στα επόμενα χρόνια.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ένα κοινό βακτήριο του στομάχου που μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, γαστρίτιδα, έλκος ακόμη και καρκίνο στομάχου.