Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παιδάκι από το Κουρδιστάν βρέθηκε στην Κύπρο-Αναζητούνται οι γονείς του



Τους γονείς ενός αγοριού, ηλικίας περίπου δύο-τριών ετών, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Κύπρο ψάχνουν οι Κουρδικές Αρχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Rudaw.

«Έχει βρεθεί ένα παιδί κουρδικής καταγωγής, ηλικίας μεταξύ δύο και τριών ετών, που είχε χωριστεί από την οικογένειά του και τώρα έχει τεθεί σε κέντρο παιδικής μέριμνας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρι Τζάλαλ, επικεφαλής του κλάδου της Ιρανικής Ομοσπονδίας των μεταναστών του Κουρδιστάν.

Όπως ανέφερε, το παιδί αυτό βρέθηκε μόνο στην Κύπρο, ωστόσο δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα πώς χωρίστηκε από την οικογένεια του και γιατί βρέθηκε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Αρι Τζάλαλ, Κύπριοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τις Αρχές ότι το παιδί βρέθηκε κοντά σε αεροδρόμιο, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό άρθρο.

«Υποψιάζονται ότι μπορεί να έχει εγκαταλειφθεί σκόπιμα γιατί εάν είχε πραγματικά μια οικογένεια, οι Αρμόδιες Αρχές θα μας ειδοποιούσαν να το φροντίσουμε», δήλωσε ο Τζάλαλ.

Όπως αναφέρει το αγοράκι μιλά και καταλαβαίνει μόνο κουρδικά, ενώ η Ιρακινή Ομοσπονδία μεταναστών έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του, ελπίζοντας να εντοπίσει την οικογένειά του.

«Καλούμε τους γονείς και τους συγγενείς του παιδιού να μας καλέσουν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Τζάλαλ.