Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Κύπρος



Ανδρουλάκης για Κυπριακό: «Η Τουρκία παραμένει αμετανόητη»

«Όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτηρίζει “ειρηνική επιχείρηση” τον “Αττίλα” που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και μια τεράστια καταστροφή καταλαβαίνουμε ότι οι ελπίδες είναι λιγοστές» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.



Χριστοδουλίδης: «Οι δηλώσεις του Ερντογάν αντικατοπτρίζουν την αδυναμία που έχει η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο»

«Είναι η δική μας η πατρίδα υπό κατοχή και εμείς θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επανενώσουμε την πατρίδα μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου» δήλωσε ο Ο Κύπριος Πρόεδρος Ν.Χριστοδουλίδης.



Συρίγος: Η Κύπρος δεν μπορεί να γίνει το μακρύ χέρι της Άγκυρας

Με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν από τις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά και για το Κυπριακό και τη στάση του Ερντογάν, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής της ΝΔ, πρώην Υπουργός και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.



Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι πριν την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

Σε μια προκλητική ανάρτηση προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για την 50ή επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο. «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα…», αναφέρεται σε αυτή.



Επίσκεψη Κασσελάκη στην Κύπρο για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή

Επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή πραγματοποιεί το διάστημα 18-20.7.2024 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.



Προκαλεί η Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX ανάμεσα σε Καστελόριζο και Κύπρο και στέλνει ερευνητικό σκάφος

Συνεχίζει στην προκλητική της στάση η Τουρκία, η οποία χθες, Τετάρτη, εξέδωσε παράνομη NAVTEX και έδωσε εντολή στο ερευνητικό σκάφος Akdeniz Apastirma-1 να πλεύσει στην περιοχή για το διάστημα 18 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου.

Στην παρούσα φάση το ερευνητικό σκάφος είναι αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αττάλειας.