Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Oι πρώτες αντιδράσεις μετά την υπουργοποίηση Τζόνσον



Δικαίως απορήσαμε όλοι με την επιλογή της Τερέζα Μέι μετά από την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Η έκπληξη ήταν φανερή ακόμα και στο «στρατόπεδο» των Εργατικών.

Ο λόγος βέβαια για την επιλογή της να τοποθετήσει τον Μπόρις Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας. Την ώρα που η Μέι, κλεισμένη στην Ντάουνινγκ Στριτ, υποδεχόταν 1-1 τα πρώτα στελέχη της νέας κυβέρνησης, η Αντζελα Ιγκλ μιλούσε σε εκδήλωση των Εργατικών για τις γυναίκες.

Η υποψήφια για την ηγεσία των Εργατικών ανέφερε σε κάποιο σημείο ότι είχε ζητήσει από τον Μπόρις Τζόνσον, πριν από το δημοψήφισμα, να σταματήσει να μιλά για τα 530 εκατ. λίρες που το στρατόπεδο του Brexit ισχυριζόταν ότι δίνει η χώρα στην ΕΕ.

Σε εκείνο το σημείο κάποιοι από το κοινό της φώναξαν «Είναι ο υπουργός Εξωτερικών!». Αρχικά, όπως περιγράφει ο Guardian, η Ιγκλ γέλασε. Και μετά ήταν σαν να την... χτύπησε κεραυνός. «Ο Μπόρις;», αναφώνησε και έχασε τα λόγια της. Αμέσως, ο ένας βουλευτής των Εργατικών άρχισε να ρωτά τον άλλον για το αν ισχύει. «Σοβαρολογείτε;, φώναξε κάποιος από αυτούς.