Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

μει



Με το ζόρι η χειραψία Μέι και Πούτιν! Οι όροι της Βρετανίδας πρωθυπουργού

Το κλίμα ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν το καλύτερο στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα.
Την ψυχρότητα της Τερέζας Μέι απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν αποτυπώνεται και στον φωτογραφικό φακό, με την χειραψία ανάμεσα στους δυο ηγέτες να δείχνει το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δυο χώρες.



Η Τερέζα Μέι αποχωρεί από την θέση της αλλά όχι από την πολιτική

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τη βουλευτική έδρα της στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία.

 



Συνεχίζονται οι παραιτήσεις υπουργών στη Βρετανία λόγω Brexit

Η Άντρεα Λίντσομ, η υπουργός που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, υπέβαλε απόψε την παραίτησή της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Βρετανία - Οι Εργατικοί δεν στηρίζουν τη συμφωνία

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε πως δεν θα στηρίξει την προσπάθεια της Μέι να περάσει τη συμφωνία για το Brexit.

Και αυτό γιατί όπως τόνισε ο κ. Κόρμπιν, θα είναι ίδια στην βάση της για το Brexit με αυτές που έχουν απορριφθεί ήδη τρεις φορές από το βρετανικό κοινοβούλιο.



Αποφάσεις χωρίς τη Μέι για το Brexit - Tο αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής

Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν περισσότερες συναντήσεις μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων από τη Βρετανία και θα ζητήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην υπονομεύσει το μπλοκ, "ιδίως όταν συμμετέχει σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων" κατά τη διάρκεια της παράτασης στο Brexit, σύμφωνα με το αναθεωρημένο προσχέδιο συμπερασμάτων τη



Μέι - Κόρμπιν: Τί συμφώνησαν για το Brexit

Να συνεχιστούν οι συνομιλίες τους συμφώνησαν σήμερα η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν τη σημερινή συνάντηση «εποικοδομητική».