Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο με βρώσιμο χρυσάφι!



Oι τηγανητές πατάτες είναι μια ένοχη λιχουδιά που όμως λίγοι καταφέρνουν να τους αντισταθούν.

Υπάρχει όμως ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη που μπορεί να καυχιέται και επίσημα πως σερβίρει τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο!

Το εστιατόριο Serendipity3 στη Νέα Υόρκη έχει στο μενού του τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο, μιας και από τις 13 Ιούλη κι έπειτα έχει και τη βούλα του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες.

Το εστιατόριο αποκαλεί τις πατατούλες του ως Crème de la Crème Pommes Frites και ούτε λίγο ούτε πολύ κοστίζουν 200 δολάρια το πιάτο (περίπου 168 ευρώ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο εστιατόριο μπαίνει στα Ρεκόρ Γκίνες για το πανάκριβο μενού του.

Το εστιατόριο έχει ήδη κερδίσει δύο ακόμη ρεκόρ για το πιο ακριβό μπέργκερ με 295 δολάρια (περίπου 248 ευρώ), αλλά και το πιο ακριβό παγωτό με 1.000 δολάρια (841 ευρώ).

"Το Serendipity3 είναι ένα πραγματικό χαρούμενο μέρος. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να γιορτάσουν και πραγματικά να ξεφύγουν από την πραγματικότητα της ζωής" λέει ο δημιουργικός διευθυντής και σεφ του εστιατορίου, Τζόε Καλντερόν.

Όσο για τη συνταγή για τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο, ξεκινά με πατάτες ποικιλίας Chipperbec που μπλανσάρονται στο ξύδι και τη σαμπάνια, προτού τηγανιστούν σε λίπος χήνας, αντί για λάδι.

Τηγανίζονται δυο φορές αντί για μία, ώστε να είναι τραγανές απ’ έξω και τρυφερές στο εσωτερικό.

Κι αν αυτό δεν σας αρκεί, πασπαλίζονται με βρώσιμο χρυσό, αλάτι και λάδι τρούφας, προτού σερβιριστούν με λεπτοκομμένες τρούφες και σος τυριού Mornay.

"Οι τρούφες είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σ’ αυτό το πιάτο" εξηγεί ο σεφ του εστιατορίου, μιλώντας στο CBS News.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τηγανητές πατάτες πρόκειται για μια καινούργια προσθήκη στο μενού του Serendipity3’, για να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία του έπειτα από το κλείσιμό του κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού.

"Ήταν ένας δύσκολος 1,5 χρόνος για όλους και όλοι μας χρειαζόμαστε λίγη διασκέδαση" ανέφερε ο σεφ Καλντερόν.