Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νέα Υόρκη



Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη: Τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν εύκολα να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε την έννοια του Ελληνισμού χωρίς την παρουσία της Ελληνικής Διασποράς ανά τον κόσμο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη μιλώντας στους Έλληνες ομογενείς, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821.



Μητέρα βρέθηκε χτυπημένη, στραγγαλισμένη δίπλα σε ματωμένο σίδερο σε ξενοδοχείο – Τι ερευνά η αστυνομία

Μια μητέρα εντοπίστηκε χτυπημένη και στραγγαλισμένη την περασμένη εβδομάδα σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ενώ δίπλα της βρέθηκε ένα ματωμένο σίδερο.



Ιστορική συγκυρία η υποδοχή των Ελλήνων Ευζώνων από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε χθες τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δηµοκρατίας για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Εθνικό Ιερό Προσκύνηµα στο Σημείο Μηδέν, ο οποίος πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί. Ακολούθησε σρχιερατική Δοξολογία.



Νέα Υόρκη: Τα Εγκαίνια του Εθνικού Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (ΦΩΤΟ)

 

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους Ελληνορθοδόξους καθώς, ύστερα από 21 χρόνια, ο Εθνικός Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπως χαρακτηρίζεται πλέον, στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζεται μετά την ανοικοδόμησή του.



Φωταγωγήθηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν 20 χρόνια μετά..ΕΙΚΟΝΕΣ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στον χώρο έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2021 (τοπική ώρα – ξημέρωμα Σαββάτου 11/9 ώρα Ελλάδος).



ΗΠΑ-Πλημμύρες: Τουλάχιστον εννέα νεκροί στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Άιντα στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ, με τους κυβερνήτες των δύο πολιτειών να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.