Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ο Κιμ απειλεί και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες



Η αποστολή της Γαλλίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα ταξιδέψει το 2018 στη Νότια Κορέα, αν δεν λάβει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της, όπως υπογράμμισε η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λορά Φλεσέλ.

«Αν η ασφάλεια μας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, τότε η Ομάδα της Γαλλίας θα μείνει στο «σπίτι» της», ανέφερε σε συνέντευξη της η Φλεσέλ.

Eίναι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί που φιλοξενούνται από ασιατικό έθνος -εκτός Ιαπωνίας- και έχουν προγραμματιστεί για τις 9-25 Φεβρουαρίου 2018. O επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι, Τζιάν Φράνκο Κάσπερ, είχε απορρίψει τους φόβους των αθλητών, επισημαίνοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του «Pyeongchang 2018» θα είναι οι «ασφαλέστεροι στον κόσμο».

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για τους Αγώνες, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε υπογραμμίσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εξέταση οποιουδήποτε σεναρίου εκτός από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα θα μπορούσε να εμποδίσει τις διπλωματικές προσπάθειες.