Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Ο επίδοξος βομβιστής φυλακίστηκε



Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι ο Σέιοκ δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση επειδή είναι πολύ επικίνδυνος. Σήμερα πάντως, η συνήγορος του, Σάρα Μπαουμγκάρτελ, είπε στο δικαστήριο ότι προς το παρόν δεν θα ζητήσει να του οριστεί κάποια εγγύηση.

Οι αρχές κατηγορούν τον Σέιοκ για την αποστολή 16 αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Κανένας δεν εξερράγη και κανείς δεν τραυματίστηκε. Το πρώτο δέμα είχε σταλεί στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζορτζ Σόρος στη Υόρκη. Ακολούθησαν και άλλα δέματα με παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Αν κριθεί ένοχος ο Σέιοκ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε κάθειρξη 48 ετών. Σε επιστολή της προς το τηλεοπτικό δίκτυο ABC η μητέρα του, Μαντλίν Σέιοκ, έγραψε ότι προσπαθούσε ανεπιτυχώς να τον πείσει να υποβληθεί σε θεραπεία για την ψυχική ασθένεια από την οποία, όπως υποστηρίζει, πάσχει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθύνει έκκληση για εθνική ενότητα μετά την αποστολή ύποπτων δεμάτων σε διακεκριμένα πολιτικά πρόσωπα

«Είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι, ταραγμένοι και δυσαρεστημένοι με όσα είδαμε και θα διαλευκάνουμε την υπόθεση»» είχε πει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή κειμένου: 

newsit.gr