Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ντόναλντ Τραμπ: Πολύ συναρπαστική η συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας



Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στους ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, η οποία προβλέπει κλείσιμο του κύριου πεδίου βαλλιστικών δοκιμών του Βορρά με απώτερο σκοπό την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ απαριθμεί τα θετικά τις κοινής δήλωσης που υπογράφηκε από τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζέι-ιν και τον βορειοκορεάτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, σημειώνοντας πως όλα αυτά είναι «πολύ συναρπαστικά».

 

tramp_korea_tweet

 

tramp_korea_twit
«Ο Κιμ Γιόνγκ-ουν συμφώνησε να επιτρέψει επιθεωρήσεις στα πυρηνικά, αφού προηγηθούν τελικές διαπραγματεύσεις, και να διαλύσει οριστικά το πεδίο [πυραυλικών] δοκιμών και το σημείο εκτόξευσης παρουσία διεθνών ειδικών», έγραψε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως στο μεσοδιάστημα δεν θα γίνουν περαιτέρω πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές.

Σημείωσε ακόμα πως Βόρεια και Νότια Κορέα αποφάσισαν να διεκδικήσουν από κοινού τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί ο επαναπατρισμός λειψάνων αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Πόλεμο της Κορέας.