Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέο κύκλο συνομιλιών θα προτείνει στις ΗΠΑ ο Άμπε



Τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών κυβερνητικού επιπέδου για τα θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, την ασφάλεια, αλλά και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες θα προτείνει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, στις ΗΠΑ.

Η συνάντησή του Άμπε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα γίνει αύριο, σύμφωνα με δηλώσεις Ιάπωνα αξιωματούχου που συμμετέχει στο σχεδιασμό της συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών.

 

Ο Άμπε θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον σήμερα, με την προσδοκία ότι οι υποσχέσεις που θα δώσει για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων, θα μεταπείσουν τον Τραμπ, αναφορικά με τις σκληρές θέσεις που έχει εκφράσει τόσο για το εμπόριο, αλλά και για θέματα συναλλαγματικής ισοτιμίας.

«Καθώς η κατάσταση ασφάλειας στις σχέσεις για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού επιδεινώνεται συνεχώς, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η στερεά βάση της συμμαχίας ΗΠΑ-Ιαπωνίας τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιοσιχίντε Σούγκα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης.