Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

ΑΜΠΕ



Τραμπ και Άμπε θα συναντηθούν ξανά εν όψει της συνόδου ΗΠΑ - Β. Κορέας

Τη βούλησή τους να δουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείπει το πυρηνικό της οπλοστάσιο εξέφρασαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας ότι θα συναντηθούν πριν από την αναμενόμενη σύνοδο του προέδρου των ΗΠΑ και του Βορειοκορεά



Σ. Άμπε: Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στηρίζουν την αμερικανική οικονομία

Να προστατεύσει τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθεί το Τόκιο, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ανοίξουν έρευνα για τις εισαγωγές αυτοκινήτων, η οποία και αναμένεται να οδηγήσει στην επιβολή δασμών έως 25%.



Συνάντηση Τραμπ - Άμπε τον Απρίλιο

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να έχει την 18η Απριλίου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε οπρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, όπως δήλωσε Ιάπωνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.



Εκλογές στην Ιαπωνία: Μεγάλη νίκη του Άμπε δείχνουν τα έξιτ πολς

Ο κυβερνών συνασπισμός του πρωθυπουργού Άμπε φέρεται να εξασφαλίζει μεγάλη νίκη, σύμφωνα με τα έξιτ πολς ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Ο συνασπισμός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) αναμένεται να καταλάβει 311 έδρες, διατηρώντας τα δύο τρίτα από τις 465 έδρες της ιαπωνικής Βουλής, έδειξε έξιτ πολ του τηλεοπτικού δικτύου TBS. 



Τραμπ και Άμπε συμφώνησαν να εντείνουν την πίεση στη Βόρεια Κορέα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επιβεβαίωσαν σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους ότι θα εντείνουν την πίεση που ασκούν στη Βόρεια Κορέα, σε συνεργασία με τη Νότια Κορέα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.



Ιάπωνας πρωθυπουργός σε Βόρεια Κορέα: Σταματήστε τις προκλητικές ενέργειες

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε προέτρεψε τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από περαιτέρω προκλητικές ενέργειες, να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.