Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέα επικίνδυνη «τρέλα» μετά την μπλε φάλαινα: Έφηβοι καίνε το δέρμα τους με αποσμητικό!



Μια νέα επικίνδυνη πρόκληση έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες αυτοκαταστροφικές «μόδες» που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα και ωθούν έφηβους από κάθε γωνιά του κόσμου να προκαλέσουν κακό στον εαυτό τους, προκειμένου να γίνουν δημοφιλείς και τα ταιριάξουν με τα άλλα παιδιά. 

Η φονική «Μπλε Φάλαινα», το διαδικτυακό παιχνίδι αυτοτραυματισμού που έχει ήδη κοστίσει δεκάδες ζωές παιδιών ανά την υφήλιο, και δύστυχώς έφτασε πρόσφατα και στη χώρα μας, είναι μόνο μία από τις επικίνδυνες αυτές «μόδες», που διαδίδονται πλέον αστραπιαία μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το «Deodorant Challenge» (η πρόκληση του αποσμητικού) επανεμφανίστηκε πρόσφατα στα βρετανικά σχολεία (υπήρξαν κάποια κρούσματα και περασμένες χρονιές) με πολλούς εφήβους να έχουν προκαλέσει ήδη ανεπανόρθωτες ζημιές στο δέρμα τους χρησιμοποιώντας αποσμητικά σε μορφή σπρέι. 

Ένα από τα νεαρά θύματα της νέας «τρέλας», η οποία εμφανίστηκε με τη μαμά της σε μια πρωινή εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης προκειμένου να προειδοποιήσει άλλα παιδιά να μην κάνουν το ίδιο λάθος με εκείνη, εξηγεί πώς παρασύρθηκε και προκάλεσε εγκαύματα στο δέρμα της τα οποία πιθανόν να της αφήσουν μόνιμες ουλές. 

«Ήθελα να το κάνω επειδή φαινόταν πολύ cool», είπε το κοριτσάκι στην εκπομπή, εξηγώντας ότι τα άλλα παιδιά της έδειξαν πώς να κρατά για ώρα ακίνητο το σπρέι στο χέρι της, προκειμένου να προκληθεί το έγκαυμα. «Οι φίλοι μου άρχισαν να το κάνουν. Ψεκάζεις το χέρι σου μέχρι να γίνει άσπρο και σταματάς μετά από λίγη ώρα», είπε στην εκπομπή το κοριτσάκι, συμπληρώνοντας πάντως ότι, την ώρα που έκανε το challenge δεν είχε ιδέα ότι θα προκαλούσε μόνιμη ζημιά στο δέρμα της.