Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

εφήβοι



Έλλειψη ύπνου στους εφήβους: Πώς συνδέεται με την κατάθλιψη

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ, πάνω από το 1/3 των εφήβων που συμμετείχαν, ανέφεραν ότι αισθάνονται κατάθλιψη και σχεδόν τα 3/4 είπαν ότι ο κακός ύπνος επιδείνωσε την ψυχική τους υγεία.



Έφηβοι: Οθόνες πριν τον ύπνο – Ποιες είναι οι επιπτώσεις

Ο χρόνος που περνούν τα παιδιά κοιτάζοντας τις οθόνες πριν κοιμηθούν, βλάπτει τον ύπνο τους, νέα έρευνα δείχνει όμως, ότι ο «διαδραστικός» χρόνος στην οθόνη -π.χ. γραπτά μηνύματα και βιντεοπαιχνίδια- είναι ιδιαίτερα επιβλαβής.



Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε – Η χρήση του Internet δεν αποτελεί απειλή για την ψυχική υγεία

Μια νέα μελέτη βλέπει το «φως» της δημοσιότητας και ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τη χρήση του διαδικτύου.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση του Internet δεν αποτελεί σημαντική απειλή για την ψυχική υγεία του ανθρώπου, κάτι που ισχύει για όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και για τα δύο φύλα.



Οι 7 κίνδυνοι που απειλούν την υγεία ενός εφήβου

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για την υγεία του παιδιού σας, ειδικά κατά τη διάρκεια των εφηβικών χρόνων. Καθώς ένας έφηβος αποκτά ανεξαρτησία, δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε πιθανώς κάθε μικρή του δραστηριότητα. Αντίθετα, θα χρειαστεί να λάβει αποφάσεις - πολλές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία του - μόνος του.



Έφηβος σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο Πλόβντιβ

Η βουλγαρική Αστυνομία συνέλαβε έναν έφηβο, τον οποίο βαρύνουν υποψίες ότι είναι προσήλυτος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στην πόλη Πλόβντιβ, την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα φέτος, καθώς φέρεται να σχεδίαζε να διαπράξει βομβιστική επίθεση.



Η χρήση κάνναβης από τους εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Η χρήση κάνναβης κατά την εφηβεία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης μετά την ενηλικίωση, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μία στις δεκατέσσερις περιπτώσεις κατάθλιψης σε άτομα κάτω των 35 ετών (το 7% αυτών των περιστατικών) θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν είχαν κάνει χρήση κάνναβης σε μικρότερη ηλικία.