Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Κύπρος: Το «ευχαριστώ» του Νίκου Αναστασιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη! (ΦΩΤΟ)



Η Κύπρος είναι το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό όπου και πραγματοποιεί συνομιλίες αυτή την στιγμή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τα τρέχοντα ζητήματα και εξελίξεις στη νοτιοαντολική Μεσόγειο και όχι μόνο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θέλησε να ευχαριστήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την απόφαση αυτή και την στήριξη και αλληλεγγύη που έχουν μεταξύ τους Κύπρος και Ελλάδα, υπό το φόντο των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή, σε μια χρονική περίοδο όπου αναμένεται να ανεβούν οι εντάσεις.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, στον λογαριασμό του στο Twitter δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζω στην Κύπρο και στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια προσέθεσε με νέα ανάρτηση ότι: Φίλε Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψή σας στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».

 

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα θα δει συλλόγους και δικοινοτικές ΜΚΟ.

Το βράδυ στις 20.15 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β’, θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

Εκεί θα καταθέσει στεφάνι, θα ξεναγηθεί στο μουσείο και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους αξιωματικούς και στρατιώτες της δύναμης, ενώ η επιστροφή του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.