Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

κυπριακή ΑΟΖ



Επιμένει με απειλές ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες: Ανοίγουμε τις πύλες, αν δεν μας στηρίξετε!

Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αφήσει τους πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκονται στο έδαφός της να φύγουν προς την Ευρώπη, αν η Δύση δεν προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην χώρα και υποστήριξη στο σχέδιό της για δημιουργία ασφαλούς ζώνης εγακάταστασης των προσφύγων, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του προς την Ευρώπη.



Τούρκος υπουργός Ενέργειας από το Γιαβούζ: Ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις

O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμεζ επισκέφθηκε το Γιαβουζ και ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν γεωτρήσεις και έφτασε στα 1.710 μέτρα.

 



Κύπρος: Το «ευχαριστώ» του Νίκου Αναστασιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη! (ΦΩΤΟ)

Η Κύπρος είναι το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό όπου και πραγματοποιεί συνομιλίες αυτή την στιγμή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τα τρέχοντα ζητήματα και εξελίξεις στη νοτιοαντολική Μεσόγειο και όχι μόνο.



Τσίπρας για Χριστόφια: «Αποτίω φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο τέκνο της Κύπρου»!

«Είμαι σήμερα εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο τέκνο του λαϊκού κινήματος και του κυπριακού λαού, έναν σπουδαίο ηγέτη της Αριστεράς, σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, στον αγώνα για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για να μπορεί όλος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν ειρηνικά», δήλωσε ο Αλ.



Σκληρή απάντηση Τσίπρα σε Ερντογάν: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του!

Δεν ήταν μόνο ηχηρή η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές του στον Έλληνα πρωθυπουργό (σ.σ. «λέει κάποια πράγματα, ας λέει ότι θέλει εμείς γεώτρηση θα κάνουμε») αλλά ήταν και συμβολικός ο τόπος, η Κύπρος, απ’ όπου επέλεξε να απαντήσει.



Τουρκία σε ΕΕ: Θα υπάρξει ένταση εάν εμπλακείτε στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία, που προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην εμπλακεί στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, απειλώντας με επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των προοπτικών επίλυσης του Κυπριακού.