Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τούρκος υπουργός Ενέργειας από το Γιαβούζ: Ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις



O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμεζ επισκέφθηκε το Γιαβουζ και ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν γεωτρήσεις και έφτασε στα 1.710 μέτρα.

 

 

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες», έγραφε χθες η Sabah.

Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis στην ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της ανατ. Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.