Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Ιαπωνικά ΜΜΕ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μέθυσε και οι αξιωματούχοι του έτρεχαν σαν τρελοίΑντιμέτωποι με τον τρόμο ήρθαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αξιωματούχοι του Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν ο αυταρχικός Βορειοκορεάτης «τα 'τσουξε» ένα βράδυ και βγήκε πραγματικά εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, που μετέδωσαν εχθές την εν λόγω είδηση επικαλούμενα μια πηγή από τη Βόρεια Κορέα, ο σουρωμένος Κιμ άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες, εξοργισμένος με την αποτυχία της χώρας του να δημιουργήσει έστω και έναν στρατιωτικό δορυφόρο. 

Ζαλισμένος από το ποτό και ιδιαίτερα επιθετικός, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης κάλεσε ενώπιόν του τους ανώτατους αξιωματούχους του στρατού και τους τα 'ψαλλε για τα καλά, αναγκάζοντάς τους μάλιστα να γράψουν το ίδιο βράδυ απολογητικές επιστολές, στις οποίες θα έκαναν την αυτοκριτική τους για την καθυστέρηση στην ανάπτυξη των οπλικών συστημάτων της χώρας.

«Το ότι κανείς από εσάς δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να δημιουργήσει έστω και έναν στρατιωτικό δορυφόρο, αποτελεί έγκλημα ισοδύναμο της προδοσίας», είπε ο μεθυσμένος Κιμ στους έντρομους στρατιωτικούς, που τον κοιτούσαν παγωμένοι, με εικόνες... εκτέλεσης να περνούν από το μυαλό τους.

Παρότι πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα συντάσσοντας τις επιστολές αυτοκριτικής τους, η ταλαιπωρία των αξιωματικών είχε αίσιο τέλος, αφού το επόμενο πρωί ο ηγέτης τους όχι μόνο δεν θυμόταν τίποτα από τη βραδινή κατσάδα αλλά μάλιστα απόρησε που οι ηλικιωμένοι αξιωματούχοι βρέθηκαν τόσο πρωί στο σπίτι του, για να του παραδώσουν τα κείμενα. 

«Είστε προχωρημένης ηλικίας και πρέπει να προσέχετε, να μην ξυπνάτε τόσο νωρίς», φέρεται να είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στους αξιωματούχους, που ξέσπασαν σε δάκρυα ευγνωμοσύνης (!) μπροστά στην καλοσύνη του, αναφέρει το ιαπωνικό δημοσίευμα.