Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Η Γερμανία μειώνει τη διπλωματική της παρουσία στη Β. ΚορέαΗ Γερμανία έχει μειώσει τη διπλωματική της παρουσία στη Βόρεια Κορέα και θα συνεχίσει να το πράττει για να εντείνει την «πίεση» στην Πιονγιάνγκ εξαιτίας των εξοπλιστικών της προγραμμάτων, δήλωσε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Έχουμε ήδη μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της πρεσβείας μας στη Βόρεια Κορέα και πρόκειται να τον μειώσουμε εκ νέου», είπε ο Γκάμπριελ έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Το Βερολίνο ανακάλεσε δύο διπλωμάτες, ετοιμάζεται να επαναπατρίσει έναν τρίτο και μπορεί να πάει παραπέρα, σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι η Πιονγιάνγκ κλήθηκε επίσης να «μειώσει το διπλωματικό προσωπικό της» στο Βερολίνο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Εντείνουμε τη διπλωματική πίεση», πάντως «πάνω απ' όλα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά οι κυρώσεις που έχουν υιοθετηθεί ήδη», εκτίμησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.