Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

μέρκελ



Μέρκελ: Άρση της ισχύος του "φρένου έκτακτης ανάγκης" στις 30 Ιουνίου

Την άρση της ισχύος του ομοσπονδιακού «φρένου έκτακτης ανάγκης» σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού προανήγγειλε για τις 30 Ιουνίου η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, εφόσον συνεχιστεί η πτωτική τάση των αριθμών. «Αν οι αριθμοί συνεχίσουν να πέφτουν, μπορούμε να έχουμε ένα πραγματικά καλό καλοκαίρι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.



Μέρκελ: Μόνο ενωμένοι μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορωνοϊού

Η πανδημία ήταν μια κρίση την οποία η Ευρώπη μόνο ενωμένη μπορούσε να αντιμετωπίσει, τόνισε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και της ανάληψης χρέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε δε ότι «η ΕΕ πρέπει να είναι μια ενότητα η οποία μπορεί και να αλλάζει μια συνθήκη, εάν είναι απαραίτητο».



Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή ζητούν Μέρκελ και Αμπντάλα

Έκκληση για ταχεία κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή απηύθυναν η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα σήμερα.



Μέρκελ: Στον τομέα της υγείας η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερες εξουσίες

Την ανάγκη για ευρωπαϊκή απάντηση στην «παγκόσμια πρόκληση» της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε λόγο η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, μιλώντας στην εκδήλωση «Το μέλλον της Ευρώπης», του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.



Η Μέρκελ δεν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος: Ο κύκλος έκλεισε

Τέσσερεις κοινοβουλευτικές περίοδοι είναι αρκετές.

Θα παραδώσω με ήσυχη την συνείδηση την ευθύνη σε άλλον». Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος.



Ανατροπή στο θάνατο Βαλυράκη: Τι καταγγέλλει η σύζυγός του

Στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή και άλλου σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται η σύζυγός του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.