Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Εκκλησία της Ρωσίας καλεί τον κόσμο να δει το Man of God



Στις 14 Οκτωβρίου ξεκινά η προβολή της ταινίας Man of God στους κινηματογράφους της Ρωσίας και οι ιερείς καλούν τον κόσμο να μην χάσει αυτή την πνευματική ευκαιρία, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους ενώ δείχνει μερικές κακές πτυχές για την διοίκηση της εκκλησίας βοηθά τον άνθρωπο να γευθεί τον αγώνα για την ουράνια ζωή.

Ο Πρωθιερέας Ανδρέι Τκατσιόφ τονίζει «δεν συνηθίζουν να το κάνουν οι ιερείς, αλλά τώρα είναι εξαίρεση, σας καλώ στις 14 Οκτωβρίου να πάτε στο σινεμά και να δείτε την ταινία για έναν σύγχρονο Άγιο, τον Άγιο Νεκτάριο, για έναν Επίσκοπο τον οποίο συκοφάντησαν και έδιωξαν οι ίδιοι οι Χριστιανοί, οι δικοί του. Η ταινία αποκαλύπτει μερικές μολυσμένες πληγές της εκκλησιαστικής ζωής, με αγάπη όμως. Σας καλώ να πάτε στο σινέμα, κάπως ξαφνική πρόσκληση εκ μέρους ενός ιερέα, αλλά στις περίπλοκες και δύσκολες εποχές μας πρέπει να καλέσουμε τους ανθρώπους στο σινεμά για να μάθουν κάτι για την ουράνια ζωή.»

Ο Πρωθιερέας Ολέγκ Στενιάγιεφ σημειώνει: «η ταινία αναβιώνει την παράδοση ταινιών για τους ιερείς, και όσα είδα με εντυπωσίασαν. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες τέτοιες ταινίες να μπορούν οι άνθρωποι να δουν έναν ιερέα όχι μόνο όταν ιερουργεί, αλλά και στην κανονική του ζωή με δυσκολίες και εμπόδια.»

Ο Πρωθιερέας Αρτέμιος Βλαντίμιροφ αναφέρει χαίρομαι πολύ που μπορούμε να δούμε την ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο τον οποίο συχνά ονομάζουν ζωντανό Άγιο Νικόλαο. Και επειδή λίγοι γνωρίζουν τον βίο του, η πρώτη συνάντηση μαζί του, θα γίνει χάρη στην ταινία αυτή.

Η ταινία έχει ήδη κάνει και στην Ρωσία μεγάλη αίσθηση πριν ακόμη βγει στους κινηματογράφους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ