Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Για τον Τραμπ, ο Πούτιν είναι μεγαλύτερος ηγέτης από τον Ομπάμα



Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο Βλ.Πούτιν έχει δείξει πως είναι καλύτερος ηγέτης από τον Μπαράκ Ομπάμα, στην προσπάθειά του να αυτοπροβληθεί ως ο υποψήφιος για την προεδρία με τα καλύτερα προσόντα.

Ο Τραμπ και η Κλίντον εμφανίστηκαν σε εκπομπή του NBC, όπου ο καθένας είχε 30 λεπτά για να εκθέσει τα επιχειρήματά του. Για πολλούς ήταν μια πρόβα για τα ντιμπέιτ που έρχονται.

«Νομίζω πως υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, οι στρατηγοί ισοπεδώθηκαν. Τους υποβάθμισαν σε βαθμό τέτοιο που ντροπιάζει τη χώρα μας.» είπε ο Τραμπ.

«Αφού λέει σπουδαία πράγματα για μένα, θα πω σπουδαία πράγματα για αυτόν» συνέχισε, ερωτηθείς για τον πρόεδρο της Ρωσίας. 

«Ασφαλώς στο δικό τους σύστημα, υπήρξε ηγέτης, πολύ περισσότερο από ό,τι ο πρόεδρός μας» έκρινε, υπενθυμίζοντας ότι η δημοτικότητά του είναι στο 82%.

«Αν εκλεγώ, νομίζω ότι θα τα πάω καλά μαζί του» συνέχισε.

Νωρίτερα, είχε πει ότι θα προωθήσει μια νέα ενίσχυση και τον επανεξοπλισμό των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, τονίζοντας πως ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περισσότερες απειλές παρά ποτέ, από τζιχαντιστές, από τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα.

Εξάλλου αναφερόμενος στην αμερικανική επέμβαση στη Λιβύη, ο Τραμπ είπε ότι η Χίλαρι Κλίντον «διέπραξε ένα φρικτό λάθος», ενώ νωρίτερα εκείνη είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της όταν ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τον κόσμο «ασφαλέστερο».

Η ίδια δέχθηκε ερωτήσεις και για το θέμα του χειρισμού της ηλεκτρονικής της αλληλογραφίας. Μάλιστα ένας αξιωματικός του Ναυτικού παρατήρησε ότι αν εκείνος είχε κάνει κάτι ανάλογο με απόρρητες πληροφορίες, θα ήταν ήδη φυλακή.

«Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω με σοβαρότητα» απάντησε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Για το Ισλαμικό Κράτος η Κλίντον δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπιστεί χωρίς να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις, ενώ ο Τραμπ είπε ότι θα δώσει στους στρατηγούς του 30 μέρες για να φτιάξουν ένα σχέδιο.