Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το εξώφυλλο του Time για τα παιδιά των μεταναστών τα λέει έξω από τα δόντια



Την πρακτική του διαχωρισμού των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους στις ΗΠΑ  σχολιάζει με ένα πολύ δυνατό εξώφυλλο το περιοδικό Time.

Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου, όμως στην ιστοσελίδα του περιοδικού αναρτήθηκε ήδη από σήμερα το εξώφυλλο, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμο κοιτάζει αφ’ υψηλού ένα κοριτσάκι που κλαίει, με τη λεζάντα: «Καλωσορίσατε στην Αμερική».

time

Στο editorial του περιοδικού επισημαίνεται ότι, σε αντίθεση με προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε 18 μήνες διακυβέρνησης έχει εκστομίσει λιγότερες από 100 φορές τη λέξη «δημοκρατία», μόλις 12 φορές τη λέξη «ισότητα» και ακόμα λιγότερες (10) τη φράση «ανθρώπινα δικαιώματα».

Αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα του διαχωρισμού των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους, το Time αναφέρει: «Στην ισορροπία μεταξύ της ακεραιότητας των αμερικανικών συνόρων με το Μεξικό και της αγάπης ενός γονιού για ένα παιδί, ποιο θα υποχωρήσει; “Χωρίς σύνορα δεν έχεις χώρα”, έγραψε ο Πρόεδρος στις 19 Ιουνίου. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Το ερώτημα είναι, τι είδους χώρα;».