Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εκατομμύρια ανασφάλιστους θα αφήσει ο Τραμπ καταργώντας το Obamacare



Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη το 2018 με βάση το προτεινόμενο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης (Obamacare), αναφέρει η πολυαναμενόμενη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών (CBO). 

Ο αριθμός θα έχει αυξηθεί στα 24 εκατομμύρια σε μία δεκαετία.

«Η CBO και η Κοινή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) εκτιμά ότι το 2018 επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου, συγκριτικά με την ισχύουσα νομοθεσία» τονίζει η έκθεση.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι έως το 2026 52 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ανασφάλιστοι, συγκριτικά με 28 εκατομμύρια που δεν θα είχαν ασφαλιστική κάλυψη εκείνο το έτος εάν παρέμενε σε ισχύ η νομοθεσία που φέρει την σφραγίδα του Μπαράκ Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο θα μειώσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας της μείωσης των κυβερνητικών επιδοτήσεων για την υγεία, επισήμανε η CBO.

«Διαφωνεί» με την έκθεση-κόλαφο ο Λευκός Οίκος με τον υπουργό Υγείας Τομ Πράις να δηλώνει ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν έλαβε υπόψη το συνολικό προτεινόμενο σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία.