Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα: «Σώστε την όμορφη Γη» το μήνυμα αστροναύτη από το Διάστημα



Συγκινητική παρέμβαση από το διάστημα έκανε ο Ιταλός αστροναύτης, Λούκα Παρμιτάνο, που απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να βάλουν τέλος στην τακτική του στρουθοκαμηλισμού, στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Παρμιτάνο μίλησε στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Μαδρίτη, μέσω βιντεοζεύξης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όπως είπε, η πλεονεκτική θέση που έχει από το διάστημα του προσφέρει μια μοναδική οπτική των καταστροφικών επιπτώσεων των τυφώνων και των πλημμυρών.

«Ο πλανήτης μας είναι απίστευτα όμορφος. Βλέπουμε, επίσης, την απίστευτη ευθραστότητά του» σημείωσε ο Λούκα Παρμιτάνο απευθυνόμενος προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος ασκεί πιέσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες δεσμεύσεις οι μεγαλύτεροι ρυπαντές.

«Έχω δει ιδίοις όμασι τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να βάλουμε τέλος στον στρουθοκαμηλισμό, διότι αρνούμαστε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει» υπογράμμισε ο Ιταλός αστροναύτης. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα προκειμένου να το αλλάξουμε και να αλλάξουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς».