Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 -

ΟΗΕ



Ιράν: Γραπτή διαμαρτυρία προς τον ΟΗΕ για τις απειλές χτυπήματος από το Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Γραπτή διαμαρτυρία προς τον πυρηνικό επιτηρητή του ΟΗΕ έστειλε το Ιράν, σχετικά με τις απειλές του Ισραήλ κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.



Ο ΟΗΕ κατήγγειλε τις τακτικές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη που προσομοιάζουν με πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Γενς Λέρκε κατήγγειλε τη χρήση από το Ισραήλ τακτικών «που προσομοιάζουν με πόλεμο» εναντίον των Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη, επισημαίνοντας ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί μέσα σε μία εβδομάδα.



ΥΠΕΞ Ισραήλ για Γ.Γ. του ΟΗΕ: «Ανεπιθύμητο πρόσωπο»- «Δεν καλωσόρισε την εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς»

Το Ισραήλ, μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, καταδίκασε τον επικεφαλής του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, επειδή «δεν καλωσόρισε» την εξουδετέρωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Στις 2 Οκτωβρίου, το Ισραήλ κήρυξε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «persona non grata» και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα



ΟΗΕ: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από ακραία φτώχεια

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από «οξεία» φτώχεια, οι μισοί από τους οποίους είναι ανήλικοι, κατήγγειλε σήμερα το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP/PNUD).



«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει το Ισραήλ έρευνα του ΟΗΕ ότι επιδιώκει να καταστρέψει το σύστημα υγείας της Γάζας

Κατά του ΟΗΕ στρέφεται το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» τα συμπεράσματα έρευνας του, σύμφωνα με τα οποία επιδιώκει σκοπίμως να καταστρέψει το σύστημα υγείας στη Λωρίδα της Γάζας και κακομεταχειρίζεται τους Παλαιστίνιους κρατούμενους.



Γκουτέρες για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου: Ήρθε η ώρα για την απελευθέρωση των ομήρων και να σωπάσουν τα όπλα

Το μήνυμα πως ήρθε η ώρα για την απελευθέρωση των ομήρων, να σωπάσουν τα όπλα, να σταματήσει ο πόνος που έχει σκεπάσει την περιοχή και ότι είναι ώρα για ειρήνη, διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη, στέλνει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Μάλιστα, εξέφρασε εκ νέου τη δέσμευση για την επίτευξη αυτών των στόχων.