Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

ΟΗΕ



Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ λέει ότι η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Γάζα

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) προειδοποίησε σήμερα ότι η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών ενώ ο πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με οξεία ανθρωπιστική κρίση.



Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ για την πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: «Υποφέρετε από διεστραμμένη θέαση της πραγματικότητας»

Η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην πυραυλική επίθεση που έπληξε νοσοκομείο στο Κίεβο χαρακτηρίστηκε ως «προερχόμενη από διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας» από τον Ρώσο μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια.



ΟΗΕ: Το Ισραήλ ενδέχεται να έχει παραβιάσει νόμους του πολέμου στην εκστρατεία του στη Γάζα

Ισραηλινές δυνάμεις ενδέχεται να παραβίασαν επανειλημμένα θεμελιώδεις αρχές των νόμων του πολέμου και δεν διέκριναν ανάμεσα σε αμάχους και μαχητές κατά τη στρατιωτική εκστρατεία τους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Ανησυχία στον ΟΗΕ: Αυξήθηκαν δραματικά οι θάνατοι αμάχων το 2023

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των θανάτων αμάχων σε συγκρούσεις αυξήθηκε κατά 72% το 2023, δηλώνοντας ανήσυχος για τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού των γυναικών και των παιδιών.



Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Το Ισραήλ ευθύνεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κυρίως για «εξόντωση», εκτίμησε σήμερα επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ κατηγορώντας τόσο τις ισραηλινές αρχές και τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου μετά την 7η Οκτωβρίου.



Xωρίς τέλος ο κύκλος του αίματος στη Γάζα – Νέα έκκληση Γκουτέρες για εκεχειρία

Νέους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός, μια μέρα μετά την επιτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσης τεσσάρων ισραηλινών ομήρων από τον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η επίθεση άφησε πίσω της 274 παλαιστίνιους νεκρούς.