Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αυτή είναι η νέα κατοικία του ζεύγους Ομπάμα



Ο Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του,  αναμένεται να μετακομίσουν σε μια υπέροχη κατοικία στη σικάτη συνοικία Kalorama της Ουάσινγκτον καθώς από σήμερα, ένα μοναδικό σπίτι που θυμίζει… κάστρο είναι στην ιδιοκτησία τους!

Οκτώ κρεβατοκάμαρες, ιδιωτικός δρόμος, 762 τετραγωνικά μέτρα… αποτελούν τα βασικά στοιχεία του δεύτερου ακριβότερου σπιτιού στην Ουάσιγκτον

Η κατοικία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την επίσημη κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ. Αποτιμάται σε 6 εκατομμύρια δολάρια και ανήκει στον Joe Lockhart, πρώην σύμβουλο του Μπιλ Κλίντον. Στοιχίζει 22.000 δολάρια ενοίκιο τον μήνα, αν και είναι άγνωστο αν πληρώνει το ποσό αυτό ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ομπάμα επιβεβαίωσε την αγορά του εντυπωσιακού σπιτιού, υποστηρίζοντας πως το πρώην προεδρικό ζεύγος θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για τουλάχιστον άλλα 2,5 χρόνια, λόγω των σπουδών της μίας κόρης. Ως εκ τούτου, θεωρήθηκε προτιμότερο να αγοραστεί το σπίτι, από την ενοικίασή του.

Το σπίτι κατασκευάστηκε το 1928 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι το δεύτερο ακριβότερο σπίτι στην Ουάσιγκτον, με την κατοικία του Τζεφ Μπέζος να διατηρεί τα πρωτεία.

Ας σημειωθεί ότι η διακόσμηση της κατοικίας που βλέπουμε ανήκει στον προηγούμενο ένοικο και δεν είναι γνωστό πώς θα διακοσμήσει το νέο της σπίτι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.