Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Από την Κύπρο πέρασαν 2 από τους 5 τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Γαλλία



Ο Κύπριος υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης, Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσε σήμερα δημοσίευμα της Daily Mail, η οποία αποκάλυψε  ότι δύο από τους πέντε τρομοκράτες που συνελήφθησαν στη Γαλλία και οι οποίοι ετοίμαζαν επιθέσεις σε τουριστικά αξιοθέατα στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού, πέρασαν από την Κύπρο πριν από ενάμιση χρόνο.

Ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κύπρο είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι αντίστοιχα με εκείνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρκούντως ικανοποιητικά για το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχει η Κύπρος.
Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί τα επίπεδα ασφάλειας των αεροδρομίων, κατά τρόπο που ο καθένας μπορεί να τα διακρίνει με μεγάλη ευκολία, τόσο σε σχέση με την παρουσία αστυνομικών, όσο και στελεχών της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, είπε ότι λαμβάνονται μέτρα σε σχέση με την παρακολούθηση και αξιολόγηση των ταξιδιωτών από και προς την Κύπρο, σημειώνοντας ότι «μέσα από αυτή την αξιολόγηση κατά καιρούς δώσαμε σημαντικές πληροφορίες σε αρχές άλλων χωρών, για τον τρόπο που κινούνται κάποια ύποπτα πρόσωπα». Είπε ακόμα ότι οι αρχές της Κύπρου ενώνουν τις προσπάθειες τους και τα δικά τους μέτρα με τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και σε αυτές τις προσπάθειες εντάσσεται και η ανταλλαγή πληροφοριών.