Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βόλος: Στη φυλακή τσαντάκηδες μετά την απολογία τους!



Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες (16-05-2019) μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή Βόλου, οι δύο Βολιώτες ηλικίας 38 και 33 ετών, οι οποίοι την Τρίτη επιτέθηκαν σε ανυποψίαστες γυναίκες στο κέντρο της πόλης και άρπαξαν τις τσάντες που κρατούσαν.

Δύο γυναίκες ηλικίας 73 και 79 ετών βίωσαν εφιαλτικές στιγμές όταν τις προσέγγισαν με μοτοσικλέτα οι τσαντάκηδες και είναι θαύμα που δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι δράστες που συνελήφθησαν δύο ώρες μετά τα «χτυπήματα» οδηγήθηκαν χθες στον Ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους και με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα υπό την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης των πράξεων από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες.

Απολογούμενος ο οδηγός της μοτοσικλέτας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε παράνομες πράξεις. Για να δικαιολογηθεί είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Δέχτηκε παραίνεση από τον συγκατηγορούμενό του, φέρεται να είπε και ενώ μετά την πρώτη απόπειρα ληστείας είχε συμφωνηθεί να σταματήσουν τη δράση σε ανύποπτη στιγμή ο συγκατηγορούμενός του και συνεπιβάτης του του είπε να γυρίσει το μηχανάκι και τράβηξε την τσάντα της δεύτερης γυναίκας εν αγνοία του.

Δήλωσε τέλος μετανοιωμένος για τις πράξεις του και τόνισε ότι σε ένδειξη καλής θέλησης είχε υποδείξει που ήταν η τσάντα της παθούσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου», υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν και ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είχε επιδείξει παραβατική συμπεριφορά παλαιότερα και ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αλλάξει ζωή, εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση ως υπάλληλος και μένει με την οικογένειά του.