Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

"Τα παιδιά εδώ τα σκυλιά στο βουνό" - Το πανό που προκάλεσε την οργή των φιλόζωων



Ένα πανό με την φράση "τα παιδιά εδώ τα σκυλιά στο βουνό" αναρτήθηκε σε παιδική χαρά στην Θεσσαλονίκη προκάλεσε την οργή των φιλόζωων και έντονο σχολιασμό στα social media.

Το συγκεκριμένο πανό, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από μαθητές δημοτικού σχολείου της Τριανδρίας αναρτήθηκε σε παιδική χαρά στη δημοτική ενότητα Τριανδρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα έχει αποδέκτες τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, οι οποίοι εισέρχονται στην παιδική χαρά με τους τετράποδους φίλους τους.

Εκατοντάδες φιλόζωοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζουν την ανάρτηση του πανό και τονίζουν ότι ο εμπνευστής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στρέφει τα παιδιά απέναντι στα ζώα.

θεσσαλονίκη

Από την πλευρά του ο Δήμος Θεσσαλονίκης δηλώνει ρητά ότι απαγορεύονται τα κατοικίδια στις παιδικές χαρές

«Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και απαγορεύει την είσοδο ζώων στις παιδικές χαρές» δηλώνει στο thestival.gr ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς. Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι δεν έχει πληροφορηθεί την ανάρτηση του συγκεκριμένου πανό και ότι θα ασχοληθεί με το θέμα άμεσα. Προσθέτει ότι οι 45 παιδικές χαρές του Δήμου Θεσσαλονίκης (ετοιμάζονται ακόμη 5) είναι πιστοποιημένες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες.