Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη δολοφονία της βιολόγου



Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον. Η απολογία του κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς τη χτύπησε, πώς τη σκότωσε και πώς την κακοποίησε.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Παντελής Ζέλιος, σήμερα επανέλαβε όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς στο προανακριτικό στάδιο.

Περιέγραψε ότι τη μοιραία μέρα έψαχνε κάποια γυναίκα για να συνευρεθεί ερωτικά και ότι όταν είδε την 60χρονη τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Ακόμα, δήλωσε ότι την ξαναχτύπησε όταν ήταν πεσμένη στα γόνατα και βογκούσε, με αποτέλεσμα να της σπάσει τη γνάθο, και ότι τη βίασε τρεις φορές, και αφότου ήταν ήδη νεκρή.

Ο 27χρονος βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Σούζαν Ίτον. «Το μόνο που μένει να δούμε τώρα –και γι’ αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί– είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε, και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό, να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο συνήγορός του.