Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πολύ κοράνι και Ισλάμ στους φακέλους που στάλθηκαν στα Πανεπιστήμια



Τέσσερα φυλλάδια με εδάφια του κορανίου και ισλαμικό περιεχόμενο πέρα από την «βιομηχανική ερεθιστική σκόνη» που χρησιμοποιείται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης περιείχαν οι φάκελοι που απεστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως δεν υπήρχε καν σκόνη αφού ορισμένοι τους άνοιξαν χωρίς να υπάρξουν συμπτώματα ερεθισμών και τους πέταξαν.

Αυτό που ήταν απόλυτα κοινό σε όλους όμως ήταν τα φυλλάδια με εδάφια του κορανίου και ισλαμικό περιεχόμενο, εκτυπωμένα στην αγγλική γλώσσα με τους εξής τίτλους, όπως βρέθηκαν στην πρώτη επιστολή της Λέσβου:

· «Ο άνθρωπος και οι άπιστοι» – «Al-Insan & Al-Kafiroon»

· «Η απόλυτη νίκη είναι για το Ισλάμ, όχι όμως μέσω των μουσουλμάνων»-«The ultimate victory is for Islam but not through Muslims»

· «Ω άνθρωπε, να είσαι άνθρωπος και όχι ένας σατανάς»-«Oh man… Be a Man, not a Satan!»

· «Πώς να παρατείνετε το χρόνο της πολικότητας της Γης; Το μόνο όπλο κατά της τρομοκρατίας!»-«How to extend the date line of Earth’s pole shifting? The only weapon against terrorism! »

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε από την πρώτη στιγμή την εκτίμηση ότι θα ακολουθούσε μπαράζ και γι’ αυτό βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με φορείς και Υπηρεσίες του Κράτους για να τους προειδοποιήσουν σχετικά.

Βεβαίως, θεωρούν ότι η όλη πρακτική είχε περισσότερο σκοπό την πρόκληση ντόρου και κινητοποίησης των Αρχών παρά την πραγματική απειλή, κάτι που προκύπτει και από την ολοκλήρωση της ανάλυσης της σκόνης από το Χημείο του Κράτους από τον πρώτο φάκελο που κατέληξε χθες στο Πανεπιστήμιο Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο, η οποία χαρακτηρίζεται ως απλή ερεθιστική ουσία, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις που ακολούθησαν.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν πως αν ήταν κάποιος πράγματι εξτρεμιστής μουσουλμάνος δεν θα περιοριζόταν στην πρόκληση πανικού αλλά στην ολοκληρωμένη επίθεση με πρόκληση θυμάτων, κάτι που πρακτικά αποδεικνύεται ότι θα ήταν πολύ εύκολο να συμβεί.

Άλλωστε οι φανατικοί δεν φημίζονται για το έλεός τους ή την επιλογή «συμβολικών» χτυπημάτων, οπότε μοιραία καταλήγουν στην πιθανότητα ενός διαταραγμένου ατόμου που πράγματι έψαξε αρκετά στο διαδίκτυο, ενδεχομένως για να βρει σχεδόν όλα τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με άγνωστα βεβαίως κίνητρα για την επιλογή της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι μία αντίστοιχη ενέργεια με μαζική αποστολή 38 δεμάτων και επιστολών που περιείχαν σκόνη αμιάντου, έγινε στην Αυστραλία τα τελευταία 24ωρα και οι Αρχές της χώρας προχώρησαν στην σύλληψη ενός Αυστραλού τουρκικής καταγωγής που εξετάζεται ως ο υπεύθυνος για αυτό το μπαράζ σε προξενεία και πρεσβείες ξένων χωρών στη Αυστραλία, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, ωστόσο έως τώρα δεν έχουν διαπιστώσει οι ελληνικές Αρχές ότι τα δύο περιστατικά ενδεχομένως να συσχετίζονται μεταξύ τους.

Σημειώνεται, πως τα γραμματόσημα ήταν όντως από την Ινδία που σημαίνει ότι είτε η έμπνευση της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ενέργειας προέρχεται εξ ολοκλήρου από το εξωτερικό είτε έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με άτομα στο εσωτερικό της χώρας.

Βεβαίως, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Ινδίας και ξένες Υπηρεσίες σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί ο άνθρωπος που ταχυδρόμησε από την Ινδία όλες αυτές τις επιστολές προς την χώρα μας και έτσι να μπορέσουν να λύσουν τον γρίφο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την σκόνη

«Στο Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη εντοπίσθηκε εχθές (09/01/19), μεσημβρινές ώρες, ύποπτος φάκελος, με άγνωστο αποστολέα από την Ινδία, ο οποίος είχε ως αποδέκτη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής, ενώ μετέβη με αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενο από ειδικούς στην αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

Ο φάκελος μεταφέρθηκε με ασφάλεια και σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο Γενικό Χημείο του Κράτους, όπου έγιναν αναλύσεις του δείγματος. Από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Παρόμοιοι φάκελοι με αυτόν της Μυτιλήνης εντοπίσθηκαν σήμερα σε σειρά εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας με κοινά χαρακτηριστικά (άγνωστος αποστολέας από Ινδία), για τους οποίους ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ) τέθηκε άμεσα σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να ελέγχει το περιεχόμενο των φακέλων και συγκλήθηκε η προβλεπόμενη ομάδα διαχείρισης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ενημερώθηκαν και δόθηκαν σχετικές οδηγίες στα ΕΛΤΑ, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί φάκελος με αντίστοιχα ή παρόμοια χαρακτηριστικά, να μην τον ανοίγετε και να ενημερώνετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Εάν έχει ανοιχτεί, να παραμείνετε στο χώρο που έχει ανοιχτεί ο φάκελος και να ενημερώσετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες».

Ο έως τώρα απολογισμός για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν παραλάβει φακέλους

Κατόπιν αυτών, από χθες το μεσημέρι έως και σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν οι Αρχές για την ύπαρξη 19 συνολικά τέτοιων φακέλων και θεωρούν ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι.

Αναλυτικά:

· Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λέσβο, όπου 7 άτομα από το διοικητικό προσωπικό μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο του νησιού, παρέμειναν για προληπτικούς λόγους και τους επιτράπηκε αργά χθες το απόγευμα να αποχωρήσουν.

· Στην Κρήτη υπόψη του Πρύτανη Χανίων που άνοιξε προχθές το απόγευμα τον φάκελο, δεν είχε σκόνη και τον πέταξε και λόγω του ντόρου χθες ενημέρωσε τις Αρχές.

· Στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας υπόψη πάλι του Πρύτανη όμως παρέμεινε εκεί ο φάκελος και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Επτά υπάλληλοι (έξι των ΕΛ.ΤΑ. και ένας της Πρυτανείας που πήγε να παραλάβει τον φάκελο) ζήτησαν προληπτικά να μεταφερθούν και εκείνοι στο Νοσοκομείο. Ακόμη 7 άτομα παρέμειναν για λίγο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και στη συνέχεια τους επιτράπηκε να αποχωρήσουν.

· Στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

· Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

· Στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, όπου δύο άτομα ζήτησαν να πάνε στο Νοσοκομείο προληπτικά καθώς άνοιξαν τον φάκελο

· Στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα.

· Στην σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) στην Καλογρέζα.

· Στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης όπου ο φάκελος πήγε το δεύτερο 10ημερο του Δεκεμβρίου. Εκεί τον έσκισαν, τον άνοιξαν, τον πέταξαν και κράτησαν μόνο τα γραμματόσημα. Χθες κατόπιν του ντόρου που προκλήθηκε ενημέρωσαν τις Αρχές, ενώ παρελήφθη και δεύτερος φάκελος που έφτασε μόλις χθες.

· Στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα όπου εντοπίστηκε και κρατήθηκε φάκελος με παραλήπτη καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

· Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είχε παραληφθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου.

· Στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

· Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Σπάρτη.

Οι επιστολές που έχουν προκύψει σήμερα από το πρωί:

· Στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία

· Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

· Στο Πανεπιστήμιο Πατρών

· Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο

· Στο «Mediterranean College» της Θεσσαλονίκης