Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Πόλεμος» στα ιδιωτικά σχολεία με το νομοσχέδιο Φίλη



Εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων και στους εκπαιδευτικούς τους έχει προκαλέσει η πρόθεση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, να προωθήσει νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης που φέρνει τα πάνω-κάτω στον χώρο.

Πρόκειται για νομοσχέδιο που είχε επιχειρήσει και ο προκάτοχός του, Αριστείδης Μπαλτάς, να περάσει τον Ιούνιο του 2015, αλλά δεν πρόλαβε να ψηφιστεί γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές, ενώ κυκλοφορούσαν και πληροφορίες ότι συνάντησε αντιδράσεις από τους δανειστές, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ανάμεσα σε άλλα, το νομοσχέδιο εκείνο περιόριζε δραστικά τις απολύσεις εκπαιδευτικών, απαγόρευε λειτουργία φροντιστηρίων μέσα στα ιδιωτικά σχολεία, έκοβε έξτρα δραστηριότητες, επέβαλλε τήρηση αργιών κ.λπ.

Ο Νίκος Φίλης πριν από λίγες ημέρες δήλωσε στον εκπρόσωπο των σχολαρχών Χαράλαμπο Κυραϊλίδη και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών Μιχάλη Κουρουτό ότι προτίθεται να το επαναφέρει, ενδεχομένως με κάποιες αλλαγές, κάτι που πιθανώς να πράξει την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες.