Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

ΦΠΑ



ΣΥΡΙΖΑ για ΦΠΑ στον καφέ: Ακόμα μια μεγάλη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Επίθεση στον πρωθυπουργό για όσα δήλωνε για τον ΦΠΑ στον καφέ αλλά και για όσα τελικά έκανε η κυβέρνηση του αυξάνοντας το φόρο από το 13% στο 24%, καθώς και το «θεατρικό μονόπρακτο» των τελευταίων ωρών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση.



Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα μηδενίσει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο. Η ελληνική θα το κάνει;

Η αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να μηδενίσει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης μείωσης της παραγωγής με φόντο την ακραία ξηρασία, δήλωσε σήμερα στο AFP το υπουργείο Οικονομικών.



Η Μαδρίτη θα επιδιώξει να παρατείνει περικοπή του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα

Η ισπανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να παρατείνει περικοπή του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής πέραν της 30ης Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.



ΑΑΔΕ: Τι πρέπει να ξέρετε για τον ΦΠΑ του επιδόματος θέρμανσης που πιστώνεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με νέα της εγκύκλιο που αφορά τους προμηθευτές – παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, δίνει διευκρινίσεις για την αντιμετώπιση ως προς τον ΦΠΑ του επιδόματος θέρμανσης που πιστώνεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος.



Γιάννης Στουρνάρας: Εφικτή η μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 24%

Πρόβλημα με τον ανταγωνισμό ο οποίος ευθύνεται για την ακρίβεια στην αγορά διαπιστώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.



ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική από 1η Ιανουαρίου η προσυμπλήρωση εσόδων – εξόδων στις δηλώσεις ΦΠΑ

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, προχωρούν σε υποχρεωτική προσυμπλήρωση εσόδων, εξόδων και αντίστοιχων φόρων στους σχετικούς κωδικούς των πινάκων της δήλωσης ΦΠΑ.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, αλλά και τη διασφάλιση εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεων.