Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΦΠΑ



ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική από 1η Ιανουαρίου η προσυμπλήρωση εσόδων – εξόδων στις δηλώσεις ΦΠΑ

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, προχωρούν σε υποχρεωτική προσυμπλήρωση εσόδων, εξόδων και αντίστοιχων φόρων στους σχετικούς κωδικούς των πινάκων της δήλωσης ΦΠΑ.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, αλλά και τη διασφάλιση εκπλήρωσης των σχετικών υποχρεώσεων.



Μόνιμα στο 13% ΦΠΑ τα αναψυκτικά και αεριούχα νερά στο ράφι

Στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% παραμένουν τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, αεριούχα νερά) που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ ενώ επιστρέφουν στο 24% από 1.1.2024 τα αναψυκτικά και αεριούχα νερά που διατίθενται στην εστίαση.



Άνοδος του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά: «Έρχεται νέο κύμα ακρίβειας» δηλώνουν οι εστιάτορες

Η αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα ακρίβειας, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά.



Ανακοινώθηκε μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια αγώνων με... κλειστά γήπεδα!

Στη μείωση της φορολογίας των εισιτηρίων στους αθλητικούς χώρους τουλάχιστον για ένα χρόνο προχωρά η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.



Πάγωμα ΦΠΑ στα ακίνητα: Τι κέρδος θα έχουν οι αγοραστές

Θετικό σοκ αναμένεται να προκαλέσουν στην ελληνική αγορά ακινήτων και κατ’ επέκταση στην οικονομία τα μέτρα αναβολής της καταβολής ΦΠΑ για την αγορά νεόδμητων ακινήτων τα οποία ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.



Τι γίνεται με τον ΦΠΑ: «Πάγος» στην κτηματαγορά. Περιμένει την αναστολή του φόρου

Στο πάγωμα των συναλλαγών στην αγορά κατοικιών έχει οδηγήσει η εξαγγελία της κυβέρνησης για τριετή αναστολή του ΦΠΑ (24%) στα νεόδμητα ακίνητα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει – όπως είναι το επικρατέστερο σενάριο – στην αναστολή του ΦΠΑ μόνο για τις νέες άδειες που θα εκδοθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και μέχρι το τέλος του 2022.