Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται για τις χθεσινές εμπλοκές με την ΠΑ



To Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ,ανακοίνωσε ότι ελληνικό F-16 «παρενόχλησε» εχθές με εγκλωβισμό ραντάρ για 50 δευτερόλεπτα ένα τουρκικό F-16, στο Αιγαίο.

Κατά τον τουρκικό ισχυρισμό το μαχητικό της Τουρκίας πραγματοποιούσε «εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου» με τη διαφορά ότι δεν ήταν διεθνής αλλά ο Εθνικός Εναέριος Χώρος.

Μάλιστα αναφέρεται ότι βάσει των δικών τους κανόνων εμπλοκής έγινε η ίδια ανταπόκριση στην «παρενόχληση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ίδια είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV, αναφέρεται επίσης ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο  ανακοίνωσε πως τουρκικό F-16, που εκτελούσε πτήση περιπολίας στα τουρκο-συριακά σύνορα , παρενοχλήθηκε από τα αεροπορικά αμυντικά συστήματα στο έδαφος της Συρίας με εγκλωβισμό ραντάρ επί 45 δευτερόλεπτα.

Σημειώνεται πως εχθές η τουρκική Αεροπορία προχώρησε σε 23 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου ενώ σημειώθηκαν και 3 εμπλοκές με Mirage 2000 της ΠΑ, κατά τη διάρκεια των «εκπαιδευτικών» τουρκικών πτήσεων.